top of page
  • Writer's pictureHomechef Huiberts

Hangop met lemon curd, passievrucht en meringue

Altijd wanneer ik homemade limoncello maak en daarmee dus een hoop citroensap over heb, maak ik lekker lemon curd! (er gaat overigens meer boter en suiker in dan citroen).

Recept voor 6 personen


Ingrediënten:


~ voor de lemon curd ~


Recept van @eefkooktzo


2 citroenen 2 eieren 175 gram suiker 125 gram boter


~ voor de meringue ~


4 eiwitten 150 gram suiker 50 gram poedersuiker


~ overige ~


2 liter magere yoghurt

4 passievruchten


Bereidingswijze:


1. Je begint met de hangop. Hiervoor gebruik je een diepe kom en een zeef. Leg een oude theedoek in de zeef en zet deze in de kom, stort vervolgens de yoghurt in de theedoek. Laat voor ongeveer 3 uur uitlekken. Dat wat overblijft in de theedoek is je hangop.

2. Ga dan verder met de lemon curd. Boen de citroenen schoon en rasp de schil van de citroenen. Doe de boter, suiker, het sap en de rasp van de citroenen in een pannetje en zet op laag vuur. Klop de eieren los in een aparte kom. Zodra de boter volledig gesmolten is, giet dit langzaam bij de eieren. Blijf goed roeren!

3. Giet dan de lemon curd door een zeef terug in de pan. Laat inkoken tot de juiste substantie is bereikt.

4. Verwarm dan de oven voor op 100 graden. Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Wanneer het eiwit goed stijf is, schep je de poedersuiker er doorheen.

5. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en stort de meringue hierop. Verdeel goed over de bakplaat, de meringue moet ongeveer een halve centimeter dik zijn.

6. Verdeel de hangop over 6 glazen. Schep een theelepel lemon curd in het midden van de hangop. Snijd de passievruchten open en verdeel het vruchtvlees over de glazen. Breek de meringue in stukken en verkruimel om het toetje af te maken!


Enjoy!


84 views0 comments

Comments


bottom of page