top of page
  • Writer's pictureHomechef Huiberts

Truffelrisotto-bitterballen

Een keer wat anders dan normale bitterballen? Serveer deze als luxe snack of heerlijke amuse!


Recept voor 20 stuks


Ingrediënten:


150 gram truffel risottorijst 150 gram kastanjechampignons 1 sjalot 1 teentje knoflook groentebouillonblok Parmezaanse kaas half glas witte wijn flinke eetlepel truffelmayonaise


Extra: bloem eieren paneermeel

1L zonnebloemolie


Bereidingswijze:


1. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn, fruit aan in een pan. Snijd de champignons in hele kleine blokjes en bak mee. Voeg dan de risottorijst toe en bak glazig.

2. Kook ondertussen het water. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en giet hier wat water bij. Roer goed door en voeg beetje bij beetje nog wat extra water toe. Wanneer bijna klaar, giet hier dan nog de wijn bij.

3. Rasp een flinke hoeveelheid (naar smaak) Parmezaanse kaas door de risotto. Roer de truffelmayo door de risotto.

4. Om de bitterballen te kunnen rollen, laat de truffelrisotto eerst goed koud worden. Maak nu hoopjes van 30 gram. Rol tot mooie ballen, rol dit door de bloem.

5. Vervolgens heb ik de risottoballen in de vriezer gelegd. Wanneer ik ze ging eten, moesten ze dan alleen nog gepaneerd worden.

6. Om te paneren (6 stuks), klop een ei los en maak een bordje met paneermeel. Haal de ingevroren ballen door het ei en het paneermeel en herhaal dit, zodat ze dubbel gepaneerd zijn.

7. Zorg dat de zonnebloemolie heet is, frituur de bitterballen totdat ze mooi bruin zijn aan de buitenkant.

8. Serveer met truffelmayo.


Je kunt de bitterballen makkelijk (ongepaneerd) invriezen en op een later moment frituren. Zo heb je altijd een voorraadje in huis!


Enjoy!

220 views0 comments

Comments


bottom of page