top of page
  • Writer's pictureHomechef Huiberts

Parelcouscous salade met gegrilde groenten en burratine

Heb jij al ooit parelcouscous op? Ik vind deze zoveel malen lekkerder dan gewone couscous vanwege die extra structuur. In combinatie met de gegrilde groenten, basilicumolie en burratine eet je hier je vingers bij op!

Recept voor 2 personen


Ingrediënten:


100 gram parelcouscous

2 handjes spinazie

8 groene asperges

1/2 courgette

2 burratines

Trostomaatjes

een handje pijnboompitten

1/2 groentebouillonblok

olijfolie

1 teen knoflook

koriander

munt

platte peterselie

peper en zout


Bereidingswijze:


1. Kook de parelcouscous met de bouillon voor 11 minuten. Maak ondertussen de kruidenolie door de knoflook, koriander, munt en peterselie in een food processor te doen. Van elke kruiden gebruik je ongeveer 4 takjes. Voeg tenminste 10 el olijfolie toe, meer indien nodig.

2. Verwarm de oven voor op 220 graden, leg vervolgens de trostomaatjes aan het stammetje voor 10 tot 15 minuten in de oven.

3. Halveer de groene asperges en bak in een pan. Snijd de courgette in plakjes en grill in een contactgrill.

4. Wanneer de parelcouscous klaar is, giet deze af en laat afkoelen. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan.

5. Doe de parelcouscous in een grote kom, hierbij gaat de spinazie, asperges en courgette. Giet hier overheen de kruidenolie. Verdeel over 2 borden. Maak af met pijnboompitten, burratine en trostomaatjes. Kruid met peper en zout en eventueel nog wat extra kruidenolie.


Enjoy!

92 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page