top of page
  • Writer's pictureHomechef Huiberts

Ceviche van gamba


Ingrediënten:


(recept voor 4 personen)


20 gamba’s

8 limoenen

2 passievruchten

1 chilipeper

koriander

gember

2 teentjes knoflook

½ rode ui

1 kleine zoete aardappel

slagroom

½ bouillonblokje

geroosterde mais

peper en zout


Bereidingswijze:


1. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook samen met een half bouillonblokje totdat de zoete aardappel zacht is. Giet af en voeg een scheutje slagroom toe. Pureer tot een gladde puree. Laat afkoelen en schep in een spuitzakje.

2. Pel de gamba’s en verwijder eventueel het darmkanaal. Snijd de gamba in 4 stukken.

3. Pers de limoenen. Lepel de passievruchten uit boven een zeef, je gebruik enkel het vruchtvlees en niet de zaadjes van de passievrucht. Voeg dit samen met een handje koriander, de teentjes knoflook, de helft van de chilipeper en een schijf gember in een keukenmachine. Schenk dit weer over een zeef, het sap (leche de tigre) gebruik je om de gamba’s in te garen.

4. Maak de stukjes gamba op smaak met wat peper en zout. Schenk hierover de leche de tigre en laat ongeveer 10 minuten intrekken.

5. Verdeel de gamba’s en de leche de tigre over de borden. Spuit toefjes van de aardappelpuree naast de ceviche. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd ook de overige chilipeper in dunne ringen. Verdeel over de ceviche. Maak af met de geroosterde mais, blaadjes koriander en een eetbare bloem.


Enjoy!

27 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page