top of page
  • Writer's pictureHomechef Huiberts

Beef tataki met ponzu

Dit is toch wel zo'n lekker gerecht! Zet dit als shared dish in het midden van de tafel of verdeel het in een mooie portie als voorgerecht.

Ingrediënten:


150 gram ossenhaas of bavette 3 el sojasaus 4 el rijstazijn 1 el limoensap 1 cm geraspte gember sesamzaadjes lente ui roomboter


Bereidingswijze: 1. Een mooi vierkant stukje vlees van 150 gram, haal je het beste uit een groter stuk vlees. Pak in in wat vershoudfolie en laat even opstijven in de koelkast. 2. Verhit een klontje boter in een bakpan en braad het vlees op hoog vuur voor 30 seconden aan alle kanten. Pak het vlees vervolgens in in aluminiumfolie en stop in de vriezer voor ongeveer 2 uur. Hierdoor is het vlees lichtelijk aangevroren en is het makkelijker in mooie plakken te snijden. 3. Maak de ponzu door de sojasaus, rijstazijn, limoensap en geraspte gember met elkaar te mengen. Zet dit weg in de koelkast. Wanneer je dit gaat serveren, haal de ponzu even door een zeefje. 4. Snijd de tataki in mooie plakken en leg op een bord. Giet hier overheen de ponzu. Snijd de lente ui in dunne ringen en besprenkel met twee kleuren sesamzaadjes.


Enjoy!

256 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page