top of page
  • Writer's pictureHomechef Huiberts

Trifle met Bastogne, hangop en stoofpeertjes

Nu de stoofperen weer in het seizoen zijn, krijg ik automatisch zin in dit heerlijke toetje!

Recept voor 3 toetjes


Ingrediënten:

1 kilo Gieser Wildeman stoofperen 750 ml rode wijn 50 gram bruine basterdsuiker 2 stuks steranijn 1 kaneelstokje water

1 pak magere yoghurt

6 bastognekoeken


Bereidingswijze:


1. Schil de stoofperen, maar laat het steeltje eraan zitten. Schaaf ook wat van de onderkant weg, zodat de peertjes makkelijk rechtop blijven staan. Zet de peren in een grote pan en doe hierbij de rode wijn, suiker, steranijs en kaneel. Vul eventueel nog aan met wat water zodat de peertjes helemaal onder staan. Laat 2,5 uur op laag vuur koken.

2. Pak een kom en een zeef, zorg dat de zeef stabiel in de kom kan blijven hangen. Leg een oude theedoekover de zeef heen, schenk hierin een pak magere yoghurt. Laat in ongeveer 4 tot 5 uur het vocht uit de yoghurt lopen. Stop de uitgelekte yoghurt (hangop) in een spuitzak.

3. Voor het maken van de trifle, verkruimel de bastognekoeken met de platte kant van een keukenmes. Bedek de bodem van de glaasjes. Hierover gaat een laag hangop. Snijd 5 stoofpeertjes in kleine stukjes en verdeel over de glaasjes. Leg vervolgens nog een laagje koekkruimels hierop, nog een laag hangop en maak af met een laag stoofpeertjes.


Enjoy!


Je kunt er ook voor kiezen om de portie te halveren en dus maar één laag van alles te maken. In dit geval is dit recept voldoende voor 6 toetjes.


Let op: het recept voor de stoofpeertjes is voor meer peertjes dan nodig is voor dit toetje. Gebruik de rest van de stoofpeertjes voor een panna cotta met stoofperen, bij je ontbijt of als bijgerecht.

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page