top of page
  • Writer's pictureHomechef Huiberts

Tonijn tataki met gefrituurd rijstvel

Dat tonijn een van mijn favoriete ingrediënten is, is denk ik wel redelijk obvious. Nieuw voor mij was het frituren van rijstvellen, maar wat een leuk effect geeft dit!

Recept voor 4 personen


Ingrediënten:


4 rijstvellen 500 gram tonijn (saku) 1 avocado srirachamayo

sojaboontjes

sesamzaadjes (wit en zwart)

furikake

frituurolie

wasabinoten wasabi

sap van een halve limoen


Bereidingswijze:


1. Dep de tonijn droog. Vul een bordje met de twee kleuren sesamzaadjes en furikake. Rol de tonijn hier doorheen zodat alle kanten bedekt worden. Verwarm een pan met olie en bak alle kanten van de tonijn 30 seconden. Laat vervolgens rusten.

2. Maak de avocadocrème door de avocado samen met het limoensap en een halve theelepel wasabi in een keukenmachine. Vermaal tot een gladde mousse, schep in een spuitzakje.

3. Verwarm een laag frituurolie in een grote pan. Frituur hierin de rijstvellen (een voor een). Dit gaat bubbelen en lijkt op een grote kroepoek. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

4. Snijd de tonijn in plakken. Verdeel de plakken tonijn over de rijstvellen. Spuit 4 toefjes avocadocrème per portie. Besprenkel wat sojaboontjes erover. Spuit de srirachamayo in een zigzag over de tonijn. Kneus de wasabinoten met de platte kant van een groot mes. Verdeel de krokantjes van de wasabinoten over de borden.


Enjoy!

381 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page