top of page
  • Writer's pictureHomechef Huiberts

Kaneel panna cotta met stoofpeertjes

Ik ben dol op stoofpeertjes! Vroeger at ik deze vaak als bijgerecht, maar eigenlijk vind ik ze nog lekkerder in desserts!Recept voor 6 desserts


Ingrediënten:


~ voor de stoofpeertjes ~


1 kilo Gieser Wildeman stoofperen

750 ml rode wijn

50 gram bruine basterdsuiker

2 stuks steranijn

1 kaneelstokje

water


~ voor de panna cotta ~


600 ml slagroom

90 gram bruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

3 gelatineblaadjes

2 el kaneelpoeder

1 kaneelstokje


~ extra ~


Bastogne koeken

stoofperenvocht

klont boter

2 el suiker


Bereidingswijze:


1. Schil de stoofperen, maar laat het steeltje eraan zitten. Schaaf ook wat van de onderkant weg, zodat de peertjes makkelijk rechtop blijven staan. Zet de peren in een grote pan en doe hierbij de rode wijn, suiker, steranijs en kaneel. Vul eventueel nog aan met wat water zodat de peertjes helemaal onder staan. Laat 2,5 uur op laag vuur koken.

2. Nu gaan we door met de panna cotta. Leg de gelatineblaadjes in een bak met koud water voor ongeveer 10 minuten. Ondertussen zet je de basis voor de panna cotta op.

3. Doe de slagroom, suiker, vanillesuiker, kaneel en kaneelstokje in een pannetje en laat zachtjes koken. Wanneer de suiker opgelost is en de smaak van de kaneel in de slagroom is getrokken, mogen de gelatineblaadjes erbij, knijp ze eerst wel goed uit, zodat het vocht achterblijft. Roer goed door met een garde.

4. Schenk de panna cotta mix in de vormpjes. Zorg voor een siliconen bakvorm hier kun je ze uiteindelijk makkelijk uitdrukken. Zet voor minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

5. Om het bord op te maken, leg de panna cotta op een bord. Verkruimel een Bastogne koekje. Een van de stoofpeertjes blijft heel, maak drie snedes in het andere peertje en schuif uit als een waaier. Gebruik twee kopjes van het stoofpeertjes vocht en verwarm in een pan met 2 eetlepels suiker. Roer hier een klont boter doorheen voor een karamel. Schenk de karamel over de stoofpeertjes.


Enjoy!

25 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page